Roy Beerens

Roy Beerens: 'Je kunt je geld beter uitgeven aan kleding dan aan drugs'

Voetballer Roy Beerens, geboren op 22 december 1987 in Bladel (Netersel), nam deel aan de Olympische Spelen van Beijing 2008.

Roy speelde tijdens het Olympisch toernooi twee wedstrijden als rechtsvoor. In de groepswedstrijd tegen de Verenigde Staten (2-2) en in de kwartfinale als invaller tegen Argentinië. In de kwartfinale werd Nederland in de verlenging met 2-1 uitgeschakeld door Argentinië, de latere Olympisch kampioen.

Roy speelde als profvoetballer voor PSV, NEC en sc Heerenveen. Momenteel speelt hij voor AZ. Op het EK onder de 21 speelde Beerens zich in de kijker. Dat maakte dat hij in de transferperiode 2007-2008 gewild was in binnen- en buitenland.

Roy Beerens is flexibel inzetbaar op zowel het rechtermiddenveld als rechtsbuiten. Hij debuteerde op 11 augustus 2010 in het Nederlands voetbalelftal in een oefeninterland tegen Oekraïne.

Beerens heeft zijn vmbo opleiding niet afgerond en verwacht dat ook niet meer te doen. Hij noemde in een interview van 2007 Robin van Persie als grote voorbeeld. Na zijn voetbalcarrière hoopt hij spelersmakelaar te worden.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
Naam Hoogeloon, Hapert en Casteren
Roy Beerens
Gebied Bladel en Netersel
images/hourglass.png

ZOEKEN...