Corky de Graauw

Corky de Graauw scoorde eerste olympische ijshockey-doelpunt in 1980

Weinig sporters uit onze regio hebben aan de Olympische Winterspelen deelgenomen. Cornell de Graauw, geboren op 23 februari 1953 in Bladel,was er één van. Hij nam als ijshockeyer deel aan de Olympische Winterspelen in Lake Placid 1980.

Cornell (of Corky) de Graauw maakte deel uit van het Nederlands ijshockeyteam dat zich zeer verrassend had gekwalificeerd voor de Olympische Winterspelen van Lake Placid in 1980

De eerste wedstrijd van het toernooi was tegen één van de favorieten: Canada. Corky de Graauw scoorde binnen 2 minuten de eerste goal! Een sensatie bleef echter uit: Nederland verloor de wedstrijd met 10-1. Alleen van Polen werd gewonnen en Nederland overleefde de poulefase niet. Corky de Graauw scoorde in totaal 3 keer. In het Nederlands team speelden een aantal  jongens met een Canadese achtergrond, zoals Larry van Wieren en Jack de Heer. Canada werd later ook het tweede vaderland van Corky de Graauw.

Na enkele seizoenen als professioneel ijshockeyer in Canada en de Verenigde Staten gespeeld te hebben, vervolgde 'Corky' zijn carrière in Amsterdam bij Amstel Tijgers. 

Tegenwoordig runt hij een golfbaan in de buurt van Toronto, maar hij komt jaarlijks een periode terug naar zijn geboorteland.

Reactie plaatsen

Naam

E-mail

Bericht

Ik ga akkoord met het privacy beleid
Vergeet niet akkoord te gaan met het privacy beleid
Reacties worden geladen...
Ontdekken
RHCe, fotocollectie gemeente Someren
Foto- en cameraploeg van het polygoonjournaal in actie tijdens het 60-jarig jubileum van Philips in 1951. Philips Company Archives | Beeldcollectie RHCe
Naam Hoogeloon, Hapert en Casteren
images/hourglass.png

ZOEKEN...